Welcome to my blog. FOLLOW? | DASHBOARD?
Sweet Treats.
Entry


About


Shout


Links

Welcome :)


Hello. Welcome to MY HISTORY LOVE blog.
Feel free to navigate around. Thanks!





Credits


Skin+header designer : Ainnad_Rocks
Photos : Weheartit | Tumblr
Background : Kak Biyha

0 cookie(s) ● Sabtu, 26 November 2011 ● 10:55 PTG
ok , petang yg redup nee . nk story2 .
hahaha :D not story laa.
but . nk bgii tips sket ne .
x byk pown ;)
chilll ! ok tguk cne \m/
Jika mempunyai kad sim yang baru, korang wajib mendaftarkan sim tersebut terlebih dahulu. Pastikan korang gunakan sim tersebut dengan cara yang sah, and make sure.. jangan lha selalo sangat tukar nombor. Menyusahkan orang lain, okay ? grrrr.. -.-" http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifAktifkan fungsi keselamatan seperti PIN CODE atau CODE PHONELOCK sebelum korang akses ke telefon bimbit. Cara-II ni sangat berguna untuk korang supaya dapat mengelakkan dari manusia-II yang bertopengkan babbbbbbbbbb-i//syaitan yang tidak bertanggungjawab. http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifAktifkan fungsi KEYPAD LOCK secara automatik bagi mengelakkan korang tertekan button call secara tidak sengaja. Kadang-II, benda remeh dan kecil macam ni boleh membuatkan korang rugi besar sebab habis kredit, betul tak ? http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifAmalkan mengecas telefon bimbit apabila bateri telefon korang dah nak mati ataupon telefon korang betul-II dah mati -.-" # Takde ayat lain ke selain mati ? Haha. Kalau korang cas bateri masa bateri belum nak habis lagi, ini akan menyebabkan telefon korang cepat rosak. Lebih-II lagi, kalau korang membeli atau menggunakan telefon bimbit yang baru. http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifGunakan bateri yang original dan berkualiti. Selain daripada menjaga telefon bimbit agar tetap elok, ia juga turut menjaga bateri agar tahan lama. http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifKalau korang dah terbiasa letak telefon kat merata-II tempat, make sure korang buang tabiat buruk tu. Ini boleh menyebabkan "housing" korang rosak atau patah akibat daripada terpijak, terduduk atau apa-II yang seangkatan dengannya. Korang boleh jugak guna sarung telefon bimbit untuk mengelakkan dari tercalar atau kotor :) http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifKalau telefon bimbit korang kotor, sila gunakan kain yang lembut untuk menghilangkan kotoran tersebut. Jangan sesekali gunakan air sebab ia akan merosakkan komponen pada telefon korang. Nak memudahkan cerita, telefon bimbit korang akan rosak kalau kena air. http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifLetakkan telefon bimbit di suhu yang normal supaya telefon korang tidak akan berlaku proses pengewapan. http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifKalau telefon bimbit korang terasa panas lepas korang habis guna, tolong matikan telefon bimbit korang untuk menjaga komponen dan aplikasi lain agar tidak mudah rosak. #Okay fine, yang ni aku baru tahu ;') http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifJangan sengaja atau tidak sengaja menjatuhkan, membaling atau mendekatkan telefon bimbit korang dengan api ataupun membiarkan telefon tersebut terdedah kat cahaya matahari seperti tinggalkan kat dalam kereta. Ini dapat mengelakkan daripada di curi atau kerosakan pada gajet telefon tu sendiri. That's all untuk petang ni. Ada sesetengah daripada tips-II kat atas ni yang aku baru tahu. And, kalau korang sayangkan telefon korang.. make sure jaga dia baik-II, okay ? If dah tak suka sangat, beli baru je. Senang cerita ! Haha ;D # Banyak duit kauu ?


Past Future